Membrii fondatori

Daniel Rucăreanu

președinte

Daniel Rucăreanu s-a născut în septembrie 1977, în Ploiești, județul Prahova. A absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității din București, instituție de învățământ în cadrul căreia a făcut și masteratul, finalizat în 2002. Lucrează în administrația publică centrală din anul 2002.

A trăit în orfelinat vreme de 7 ani, între 1985 și 1992. A fost subiect al sistemului de protecție până la finalizarea studiilor.

Costel Cașcaval

vicepreședinte

Costel Cașcaval a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1996, la clasa profesorilor Florin Zamfirescu și Doru Ana. Este considerat a fi unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale. A jucat în filme realizate de Lucian Pintilie, Nae Caranfil, Radu Gabrea, Cristian Mungiu şi Michael Haneke. Filme: E pericoloso sporgersi (Nae Caranfil), Prea târziu (Lucian Pintilie), Terminus Paradis (Lucian Pintilie), Le Temps du loup (Michael Haneke) etc.

În anii copilăriei și ai adolescenței, cumpliții ani ’80, a trăit în cel mai mare orfelinat românesc, aflat la Târgu – Ocna, în județul Bacău.

Link-uri stiri

Vişinel Bălan

secretar general

Deseori ne întrebăm care este rolul nostru pe acest pământ. În momentul în care mi-am  dat seama de existența mea și de oamenii din jurul meu am început să iubesc și cred cu tărie că nimic nu este posibil în acest univers fără IUBIRE. Poate că-i utopic ce spun, însă cred că odată ce existăm pe acest pământ avem un rol foarte bine definit și el trebuie dus la capăt. Dacă noi nu conștientizăm importanța noastră aici și acum nu putem să ne bucurăm de succes ci doar ne putem plânge de necazurile noastre și-i aglomerăm și pe alții cu starea noastră. Trebuie să fim creatorii faptelor bune și să acționăm pozitiv în acest univers. Nimeni nu te poate schimba cum tu nu poți schimba. Singura schimbare ești tu prin ceea ce faci și în felul în care știi să acționezi.

Nu uita să te bucuri de orice îți oferă acest univers.

 

Link-uri stiriMembrii de onoare

Stelian Juganu

M-am născut în data de 2 aprilie 1983, în Bucureşti. Întreaga copilărie mi-am petrecut-o prin diferite locuri, însă ultima staţie a fost Cluj-Napoca, acolo unde am şi urmat cursurile liceale şi cele universitare.

În 2005 am absolvit Liceul Teoretic Brassai Samuel, iar în 2008 am absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, secţia Asistenţă Socială, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Pe parcursul anilor de studii universitare am avut bucuria de a participa şi la câteva cursuri de formare, cum ar fi: curs de instruire în cadrul programului – Vocea unei Generaţii – Asociaţia ORICUM pentru Educaţie; curs de instruire în Advocacy (pentru Voluntariat) – Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Primul meu contact cu voluntariatul a avut loc încă din primul an de facultate, când o organizaţie nonguvernamentală recruta voluntari pentru a-i ajuta în special la munca administrativă, şi aşa a început dorinţa mea de a-mi schimba viaţa, ţelurile, modul de gândire şi acţiune. Dacă ar fi să menţionez care au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea, cu siguranţă că mă voi opri la anii de studenţie, când voluntariam pe unde apucam.

Cred cu tărie în schimbare, motiv pentru care mi-am impus să contribui la schimbarea pe care mi-o doresc, fiind implicat în cât mai multe activităţi benevole menite să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Mai multe detalii despre mine şi implicarea mea în acţiunile de voluntariat puteţi afla intrând pe www.stelianjuganu.ro.

Nicolae Avram

Nicolae Avram este poet. S-a născut în 1966, în orașul Năsăud, județul Bistrița – Năsăud. Este licențiat în drept și membru al Societății Scriitorilor din Bistrița-Năsăud. Volume publicate: Cântece de sinucigaş (cartea I),  2000;  Litanii pentru diavol, 2006;  Cântece de sinucigaş (cartea a doua), 2008;  Federeii, 2010;  All Death Jazz, 2013.

Volumul Federeii, publicat în 2010, s-a bucurat de aprecierile unor importanți critici literari și poeți români contemporani. Despre Federeii au scris Marta Petreu, Rita Chirian, Daniel Cristea – Enache, Bogdan Crețu, Ovidiu Nimigean, Radu Vancu, Claudiu Komartin, Viorel Mureșan ș.a..

Mirela Oprea

Mirela Oprea este actualmente Secretar General ChildPact și Senior Liaison Manager in cadrul organizației World Vision pentru Orientul Mijlociu si Europa de Est. Mirela și-a început cariera ca voluntar în cadrul primului serviciu românesc de asistență telefonica pentru copiii maltratați. Mirela deține o diplomă de licență în psihologie și științe educaționale, a absolvit un masterat in politici de integrare europeană si a susținut o teză de doctorat in dezvoltare internațională. A fost președinta Asociației Românești pentru Experți în Dezvoltare (ARCADIA) și membru în comitetul de conducere al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND). Mirela crede ca reformele de succes în protecția copilului necesită un răspuns regional. Pentru a urmări o argumentare captivantă in acest sens, puteți viziona acest filmuleț.

Florin Cătănescu

S-a născut în ianuarie 1978, la Dărmăneşti, judeţul Dâmboviţa. A fost abandonat la naştere. A trecut prin mai multe orfelinate. A lucrat într-o televiziune din Constanţa, a strâns ceva bani şi s-a întors la Braşov, pentru a-şi îndeplini visul: crearea unei case de copii. În anul 2006, a înfiinţat asociaţia Un pas spre Viitor (UPSV), dedicată tinerilor care au părăsit sistemul de protecţie. A creat, plecând de la zero, un centru de zi pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament. Pentru eforturile depuse în slujba tinerilor, a fost inclus, în anul 2013, în grupul Celor mai frumoşi români, demers al ziarului Adevărul de prezentare a românilor ce pot deveni modele de urmat pentru copii şi adolescenţi.

Comments on Facebook